Langt hår.

Dyrlægens BrevkasseLangt hår.
Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej jeg har en Malteser der har sart mave, så den har altid fået kornfrit foder, men fordi vi er flyttet har jeg svært ved, at få fat i det sædvanlige foder, derfor har jeg købt excelent op til 15 kg med lam. Tror du det det kan bruges til at afhjælpe på hans filtrede hår, og rød omkring mund og øjne. (han er kastert ) han er 2,5 år. Mvh Janne

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Janne.
Det ville være dejligt ,om der fandtes et tørfoder ,der kunne afhjælpe en filtret pels, men der findes desværre kun den ene løsning , der hedder daglige børstninger. Bliver håndteringen uoverkommelig , kan man evt. klippe pelsen kort, for på den måde at starte på en frisk.
Den rød-brune misfarvning omkring mund og øjne, som du beskriver, er desværre et kendt og vedvarende problem hos hunderacer med hvid/lys pels. I tårevæsken og spyttet findes der nogle jernholdige forbindelser ( pofyriner) , som interagerer med pelsen og danner de synlige misfarvninger. Da porfyrinerne er affaldsstoffer fra nedbrydning af røde blodlegemer, er der ingen effekt af at ændre kosten. Hunde med megen pels omkring øjnene er generelt mere tilbøjelige til at udvikle de brune “halvbriller”, og derfor kan der være nogen effekt af, at klippe pelsen i ansigtet, så øjnene ikke bliver irriterede og producerer øgede mængder tårer. Daglig soignering af øjenomgivelser og læber reducerer også den uønskede misfarvning.
Excellentpet Kornfri Lam er sikkert et godt valg til din Malteser, men pels og misfarvninger vil ikke ændres af den vej.

Med venlig hilsen
Flemming Obling