Hvalpefoder?

Anonym Staff spurgt 6 år siden

jeg er den lykkelige ejer af en engelsk bulldog på 6 mdr. Har fået anbefalet jeres foder af andre bulldogejere da jeg har et problem med tårestriber. Jeg vil helst undgå at råfodre. Kan se at det foder jeg bruger nu, som er designet til racen har ris og andre korn i blandet. Håber at et foderskift kan gøre en forskel, også fordi det nuværende foder har ufatlig mange tilsætningsstoffer som ikke findes i excellent. Lang besked, undskyld. Tør jeg skifte og hvad kan jeg forvente på lang sigt. Vh. Kirsten

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Kirsten Sigurth
Når du har fået anbefalet Excellentpet af andre Bulldog ejere, synes jeg måske, det giver et godt svar på dit spørgsmål, om du tør skifte. Racespecifikke foderblandinger er indholdsmæssigt ikke forskellige, men markedsføres f.eks. med fokus på størrelse og form af foderpillerne, og med forskellige racer på poserne. Ernæringsmæssigt er de meget identiske. Med eller uden kornprodukter.
Dine “forventninger på lang sigt” går formentlig på problemet med tårestriber,og her er der nok ingen hjælp at hente i et foderskift. Den engelske Buldog er fra naturens side belastet af en uhensigtsmæssig ansigts anatomi, der disponerer for øget tåreflod og dermed striber under øjnene.
Tal evt. med din dyrlæge om “kvaliteten” af de nedre øjenlåg, om der er normale afløbsforhold via tårekanalerne og om der er gene af næsefolderne.

Med venlig hilsen
Flemming Obling