Rottweiler/gravhund

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej flemming
jeg vil gerne spørge hvordan hvalpefoderet kan anvendes til alle racer? vi har købt en rottweiler og hvordan tages der højde for hans knogle udvikling osv i forhold til hvis vi fx købte en lille gravhund? Normalt er large breed specielt udvilket til store racer da det skåner deres knogler osv så kroppen kan følge med i og der passes på deres vækst. hvordan lever jeres hvalpe foder op til det?

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej
I forbindelse med fodring af store hunderacer, er der specielt to faktorer man skal være opmærksom på. Væksthastigheden og foderets kalcium/fosfor indhold. Hvor de mindre og mellem store hunderacer har en udtalt evne til selv at regulerer optagelsen af kalcium og fosfor, ser det noget anderledes ud hos de store racer. Hos disse racer udvikles denne evne først efter 6-7 måneders alderen og derfor skal foderet, i det mindste i den periode, være med et egnet kalcium-fosfor forhold. ( Det relative forhold betyder mere end de absolutte mængder). Både amerikanske ( AAFCO ) og europæiske ( FEDIAF ) anbefalinger går på, at til små og mellem store hunderacer kan kalcium- fosfor forholdet været helt op til 1,8, hvor der til store hunderacer anbefales maksimum 1,5. Excellentpets hvalpefoder har et kalcium-fosfor forhold på 1,4 og opfylder dermed internationale anbefalinger, også til store racer.
Men uanset indhold af kalcium og fosfor er det væsentligt, ved fodring af store hunderacer, at væksten foregår jævnt og roligt. De fleste led og knogle problemer opstår på grund af for hurtig vækst, så tålmodighed lønner sig , også her.

Med venlig hilsen
Flemming Obling