Korn eller kornfrit

Tina Engmose spurgt 4 år siden

Hej Flemming 🙂
vi har en Golden retriever tæve på 2,5 år. Hun har jævnligt diarré, men er meget sjældent påvirket af det mht appetit, humør og energi. Vi har altid givet kornfrit, men er begyndt at overveje om foder med korn kunne hjælpe hende? Når det har været særlig slemt har hun fået ris og det hjælper hver gang og det er jo også en slags korn…? Så derved kommer vores overvejelser omkring korn. Vi har prøvet at udelukke forskellige ting, men aldrig helt kunne finde et mønster. Vi vil bare gerne hjælpe vores lille guld bamse til mere stabil mave 🙂
Med venlig hilsen Tina

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 4 år siden

Hej Tina
Såfremt din hund ikke har allergi eller intolerance overfor kornprodukter, er der ingen forskel på, om du anvender foder med eller uden korn. Korn er som sådan en ganske udmærket ingrediens i hundefoder, og har da også været anvendt lige så længe der er blevet produceret tørfoder. Korn kan bibringe foderet en række positive ernæringselementer i form af proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer, mineraler og ikke mindst kostfibre.
Når der fodres med proteinholdige elementer, er der altid en risiko for ,at disponerede individer kan udvikle allergi overfor disse. I en undersøgelse fra 2006, hvor 198 hunde fik diagnosen “Food-hypersensitivity” / foderallergi, blev det påvist, at 36% af hundene reagerede for oksekød, 28 % reagerede for mælkeprodukter, 15% reagerede for hvede,10 % reagerede for æg, 9,6% reagerede for kylling, 6,6 % reagerede for lam og 6% reagerede for sojaprotein. Korn, i dette tilfælde hvede, indtager altså en 3.plads når det drejer om fodermiddel allergi eller hypersensitivitet. Alle disse tal skal ses i forhold til , at det anslås , at af alle allergiske hunde , er “kun” 1-10% relateret til fodermidler.
Med andre ord er allergi for kornprodukter ikke et stort problem hos hunde, men amerikanske hundejere har gennem de seneste 10-15 år, i stigende grad, efterspurgt kornfrie produkter således, at det amerikanske marked for kornfrie produkter i dag , udgør 40% af al solgt tørfoder.
Trends har det med at komme “From over there” og gælder tilsyneladende også hundefoder.
Med venlig hilsen
Flemming Obling