Kornfrit foder

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hvad betyder det når et foder er kornfrit og hvilken betydning har det med / uden ?

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Carsten.
I sin enkleste form kan første halvdel af dit spørgsmål besvares med, at der til produktionen af kornfrit foder ikke anvendes majs, ris, hvede, byg, ryg eller havre, og at der som kulhydratkilde er anvendt f.eks. kartofler, ærter og bønner. Svaret på anden halvdel af spørgsmålet kunne være, at der foreligger ingen videnskabelige artikler , der beskriver fordele og ulemper ved kornholdige/kornfrie produkter.
Historisk set er efterspørgslen af kornfrie produkter fulgt i hælene på amerikanske forbrugeres ønske om kornfrie produkter til mennesker. Primært for at undgå gluten og andre såkaldte inflammations mediatorer. Både i USA og hele den vestlige verden er der mange mennesker, der er intolerante ( hypersensitive ) overfor gluten. Den eksponering kan reduceres ved at spise kornfrit. Problemet med glutenintolerance er derimod ikke belyst videnskabeligt hos vore små husdyr, og det er formentlig af mindre omfang end hos mennesker.
Sammensætningen af foderet til hunde og katte tilsigter, at give en kvalitativ og kvantitativ optimal komposition af protein, fedt og kulhydrater.
Det kan gøres på forskellig vis, med eller uden korn. Da korn er relativ billigt har det gennem mange år været den foretrukne kilde til kulhydrat, mineraler og fibre. Alternativerne er noget dyrere at anvende. Ernæringsmæssigt, og for hunde uden glutenintolerance, er der nok ikke nogen forskel på det kornfrie og det kornholdige foder.
Forbrugerne efterspørger den kornfrie variant, formentlig i et forsøg på , at undgå problemer med gluten.

Med venlig hilsen
Flemming Obling