Kornfrit

webdesign Staff spurgt 5 år siden

Hej dyrlæge.

Hvorfor er det godt at man fodrer med kornfrit foder?
Min egen dyrlæge siger nemlig at det har ingen betydning at foder med kornfrit foder, hvis man har en hund der ikke har animalsk protein allergi.

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Thea
Din dyrlæge har ganske ret i, at såfremt din hund ikke har allergi eller intolerance overfor kornprodukter, er der ingen forskel på, om du anvender foder med eller uden korn. Korn er som sådan en ganske udmærket ingrediens i hundefoder, og har da også været anvendt lige så længe der er blevet produceret tørfoder. Korn kan bibringe foderet en række positive ernæringselementer i form af proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer, mineraler og ikke mindst kostfibre.
Når der fodres med proteinholdige elementer, er der altid en risiko for ,at disponerede individer kan udvikle allergi overfor disse. I en undersøgelse fra 2006, hvor 198 hunde fik diagnosen “Food-hypersensitivity” / foderallergi, blev det påvist at 36% af hundene reagerede for oksekød, 28 % reagerede for mælkeprodukter, 15% reagerede for hvede,10 % reagerede for æg, 9,6% reagerede for kylling, 6,6 % reagerede for lam og 6% reagerede for sojaprotein. Korn, i dette tilfælde hvede, indtager altså en 3.plads når det drejer om fodermiddel allergi eller hypersensitivitet. Alle disse tal skal ses i forhold til , at det anslås , at af alle allergiske hunde , er “kun” 1-10% relateret til fodermidler.
Med andre ord er allergi for kornprodukter ikke et stort problem hos hunde, men amerikanske hundejere har gennem de seneste 10-15 år, i stigende grad, efterspurgt kornfrie produkter således, at det amerikanske marked for kornfrie produkter i dag , udgør 40% af al solgt tørfoder.
Trends har det med at komme “From over there” og gælder tilsyneladende også hundefoder.

Med venlig hilsen
Flemming Obling