Sulten

webdesign Staff spurgt 4 år siden

Hej
vi har lige fået en en coker spaniel hvalp for 3 uger siden, den er nu 11 uger. Spørgsmålet er at den er konstant sulten, den vejer 5 kg og den får 95g excellentpet premium hvalpefoder 2 gange om dagen. Den er en del aktiv. Skal vi sætte den op l foder eller skal vi bare følge skalaen.
kim

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Kim Jørgensen
Hvalpe har i sagens natur en relativ lille mavesæk og dermed en indskrænket kapacitet for opfyldning/ foderoptagelse. Det betyder med andre ord, at en hvalp under 6 måneder, bør fodres flere gange dagligt, og for din hvalp er det anbefalelsesværdigt, at give foder 4 gange i døgnet! Når hvalpen er mellem 4 og 6 måneder, reduceres antallet af fodringer til 3 gange i døgnet, og fra 6 måneders alderen fodres 2 gange i døgnet.
Foderskemaet er altid kun vejledende , og derfor skal du nok forøge mængden af foder, så den i stedet for 180 gram, måske får 250 gram i døgnet.
Som et nødvendigt hjælpemiddel, skal du mindst en gang om ugen veje din nyanskaffelse og tilse , at vægten ikke øges mere end, at den ved 12-14 måneders alderen ligger på omkring 12-13 kg. ( hanhund lidt højere vægt ).
En anden årsag til forøget appetit hos hvalpe kan være tilstedeværelsen af indvoldsorm, primært spolorm, og derfor bør du undersøge,hvordan din hvalp er behandlet hos avleren inden levering. Optimalt ormebehandles hvalpe hver anden uge, fra de er 3 uger til de er 15 uger gamle.

Med venlig hilsen
Flemming Obling