Må min hund spise…

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Jeres foder?
 
Kære Excellentpet,

Vores lille hund har haft blæresten, og er efter behandling og rådgivning fra dyrelægen, kommet på diætfoder, som blandt andet ikke indeholder for meget magnesium.
Kan vores hund (en lille malteser på 2700 gram) spise noget at jeres foder fra Rema 1000?

Mvh Anne Sofie

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Anne Sofie.
Baggrunden for dannelse af sten i hundens urinveje, herunder blæresten, er mere kompleks end blot et spørgsmål om foder. Der kan være tale om anatomiske defekter i urinvejene, uhensigtsmæssig funktion af nyrerne, omstændigheder der medfører hyppige blærebetændelser,lav væskeindtagelse ( nogle hunde drikker ikke tilstrækkeligt) og endelig kan foderet indeholder komponenter, der disponerer for stendannelse.
Er der konstateret blæresten og er der lavet laboratorieundersøgelse, der fastslår et højt indhold af magnesium, er det en god ide, at anvende foder der indeholder reducerede mængde af dette mineral. Det er også en god ide at gøre sig nogle overvejelser ,om det kun er foderet der udgør problemet, men det skal du gøre i samarbejde med din dyrlæge. Det er væsentligt, at få afdækket sygdommens årsags sammenhæng, så det måske ikke er nødvendigt, at fodre med dyrt diætfoder resten af hundens liv.
Excellentpet har ikke haft intentioner om at udvikle sygdomsbehandlende foder typer, men hunde der ikke har kroniske eller tilbagevendende sygdomsproblemer, kan uden problemer spise Excellentpet Kornfri tørfoder.

Med venlig hilsen
Flemming Obling