meget undervægtig

Anonym Staff spurgt 9 år siden

min chihuahua teacup er meget undervægtig og kræsen, den er 2 år og dyrlægen anbefaler hvalpefoder, findes der foder der kan få min hund op på normalvægt eller lidt over, man kan tydeligt se ribber samt udstikkende hofteled

1 Svar
webdesign Staff svaret 9 år siden

Hej Teacup
Det er en interessant problemstilling, du rejser omkring undervægt. Normalt er det overvægtige hunde der dominerer billedet hos landets smådyrs praktiserende dyrlæger. Der er imidlertid en del spørgsmål, at stille før man kan give forslag til en vægtøgende kost. Da din dyrlæge anbefaler hvalpefoder, må jeg formode han/hun har kendskab til sammensætningen af det foder du anvender i øjeblikket og derfor mener, at det ikke tilgodeser hundens behov.Men er der foretaget undersøgelser ( blodprøver) af Teacups stofskifte og optagelse af næringsstoffer? Hvordan er pelskvaliteten? Hvordan ser afførringen ud og hvor store mængder afgår i forhold til optaget foder? Har du en meget aktiv hund? Hvordan er tykkelsen på forældredyrene og kuldsøskende? Hvor hyppigt fodrer du din hund? osv.osv.
“Naturlig” undervægt kan godt være betinget af en genetisk baggrund og så er det svært at gøre noget ved, men så kan det, som din dyrlæge har foreslået, være en ide at forsøge med hvalpefoder. Det er væsentligt, at foderet ikke indeholder alt for mange fibre, har et højere protein og fedtindhold end sædvanlig voksenfoder. Eventuelt kan man supplere foderrationerne ( 3-4 x dgl. fodring) med noget madolie ( f.eks.rapsolie).
Excellentpet Hvalpefoder vil formentlig være at finde i Rema 1000 butikkerne i løbet af marts måned.

Med venlig hilsen
Flemming Obling