Min hunds øjne løber i vand

Dyrlægens BrevkasseKategori: Øjne og ørerMin hunds øjne løber i vand
Anonym Staff spurgt 8 år siden

Vi har en golden retriever på 9 år. Super frisk. Men hans øjne løber i vand, Der er ikke betændelse. Jeg tørrer dem mange gange om dagen. Og det er klart, når han kommer hjem fra tur er det sorte striber. Han er ret hvid. Men under øjnene farver det pelsen.
Jeg tog et billede af det ene øje.

Mange hilsner
Rita Voss

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Rita Voss
Jeg går ud fra at din hund iøvrigt er frisk og rask, uden andre grundlæggende lidelser.
Når hunden har et tåreflåd der misfarver pelsen under øjnene, er det fordi der er et misforhold mellem produktionen af tårevæske og afløbet fra øjet.
Tårevæsken dannes i et antal kirtler placeret i slimhinden omkring øjet og drænes via 2 åbninger på henholdsvis øverste og underste øjenlåg, via tårekanalerne, til næsehulen. Normalt er der et fint forhold mellem produktion og afløb af tårevæsken.
Hvis øjets overflade eller slimhinden omkring øjet udsættes for irritation i form af kulde, blæst, snavs, pollen etc. kan produktionen overstige afløbets kapacitet og hunden får rindende øjne. Man skal også være opmærksom på det indeklima hunden færdes i. Er luften meget tør ( brændeovnsvarme) , ligger hunden ved døråbning med træk, er der støvet eller er der kemikalier i luften?
Hvis afløbsforholdene er ændrede/ ineffektive, vil selv normal tårevæskeproduktion kunne give rindende øjne.Sådanne ændringer kan være tilstoppede tårekanaler ( Efter infektion eller ved fremmedlegemer), dårligt udviklede afløbsåbninger, øjenlåg der ruller indad ( Entropion) eller øjenlåg der ruller udad/hænger ( Ektropion). Ved ændrede anatomiske forhold på øjenlågene kan der ske det ,at hår fra øjenlågeskanten eller fra ydersiden af øjenlåget, berører hornhinden og dermed udløser irritation.
I din situation, hvor du beskriver et klart ikke betændelsesagtig flåd fra en Golden Retriever, synes jeg ,du skal få undersøgt øjenlågenes anatomi ( udformning) ,evt. i kombination med gennemskylning at tårevejssystemet. Let hængende underste øjenlåg er ikke et ukendt problem hos Golden Retrievere.
Desværre er dit billede ikke nået frem til Brevkassen

Med venlig hilsen
Flemming Obling