MIn hund klør

Marlene Bruun spurgt 4 år siden

Hej 🙂 Min hund slikker og bider sine poter mange gange dagligt, ligesom han også løfter bagbenene for at kunne kløe sig på bugen. Han kører også tit mulen rundt i et tæppe eller lignende. Huden omkring hans kønsdele er lidt “sort” – misfarvet. Han er fået allergi og hvad gør jeg? Foderskift? Han er 6 år og labrador.

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Marlene
De symptomer, du beskriver, kan være ganske karakteristiske for hunde med en allergisk lidelse, blot er det ikke sædvanligt, at tilstanden først opstår hos hunde, der er blevet 6 år. Den overvejende del af patienter med allergiske lidelser viser deres første symptomer i alderen fra 1 til 3 år. Der er flere ting man skal overveje før man fastlægger en strategi for undersøgelse og behandling.
Hvornår observerede du de første symptomer og kan du relatere det til nogen form ændring i hundens liv/omgivelser: Foderskift, ny bolig, nye tæpper, nye rengøringsmidler etc. Er det sæsonbetinget eller er det konstant over året? Er pelsen undersøgt for ektoparasitter, som lopper eller flåter? Er der synlige forandringer i huden, der kunne tyde på en hudinfektion?
På basis af svarene på disse spørgsmål, vil din dyrlæge sikkert foreslå, at der indledningsvis udtages en blodprøve til undersøgelse for antistoffer mod en række plantepollen, svampesporer og mider. Skulle resultatet af disse prøver antyde en mulig allergisk reaktion overfor en eller flere allergener, kan det være muligt, at påbegynde en hyposensibiliserings behandling ( “Vaccination”). Denne for for allergi kaldes atopi og er langt den hyppigste form for allergi hos hunde. Visse racer er særligt disponerede for atopi, herunder Labrador Retriever.
Skulle allergi blodprøven ikke give et klart svar, kan I iværksætte et fodringsforsøg, hvor din hund fodres med et allergifoder ( der ikke må indeholde proteinkilder din hund tidligere har spist) i 6-8 uger. Såfremt de allergiske symptomer forsvinder på denne allergi diæt, er der noget der tyder på foder relateret allergi, og ved igen , at introducere tidligere foderemner kan man afgøre hvilken komponent han er allergisk overfor. Eller , hvis man har det bedst med det, fortsætte med allergi foderet ( kan være kostbart ).
Konklusionen på denne besvarelse skal være, at den præcise diagnose bør stilles i samråd med / af din dyrlæge.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling