ildelugtene øre

Max Madsen spurgt 4 år siden

Hej vi har en labrador på 1 år , hun er begyndt at røste sit hovede rigtig meget ørene ryger fra side til side , har prøvet at rense hendes ører så gik der et par dage så var den gal igen . Men nu er det helt mørkerødt / brun som sidder i ørene og lugter ikke ret godt . Er der nogen gode råd eller andet som kan gøres . Og så fælder hun helt enormt meget .. Vh Max

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Max
Når man renser ørerne på en hund er det væsentlig, at rensningen resulterer i helt rene øregange, inden man påbegynder en eller anden form for vedligeholdelses behandling . Der findes adskillige gode og effektive rensemidler på markedet, og ved manglende effekt , er det som regel selve rense teknikken der skal optimeres . Øregangen fyldes med rensevæske, der masseres blidt, men grundigt ,på siden af hovedet, under øregangens åbning. Det skal “svuppe” og aktiviteten fortsætter i 30-40 sek., hvorefter den løsnede ørevoks fjernes med en tot vat fra øregangens ydre åbning.Ingen vatpinde. Gentages evt. et par gange umiddelbart efter hinanden. Når man så efter flere sådanne rensninger oplever et drastisk fald i voks produktionen, kan man begynde med en form for vedligehold, der tilsigter, at øret “kan rense sig selv”. Til det kan man anvende nogle få dråber glycerin, propylenglykol eller olivenolie, der dryppes i øregange et par gange om ugen. Husk blød massage af øregangen for at fordele smøremidlet.
I de situationer hvor gentagne og effektive oprensninger ikke har den ønskede effekt, kan der være behov for at foretage proceduren i bedøvelse, hos dyrlægen. Sådanne situationer opstår når der i langvarige og kroniske tilfælde, er samlet så meget og fast ørevoks i bunden af øregangen, at opløsning ikke er mulig uden brug af specielle instrumenter, som kun dyrlægen bør anvende. Der vil så også ofte være behov for videre behandling med receptpligtige øredråber.
Årsagerne til forøget produktion af ørevoks kan være mange, men hyppigt ses det hos hunde der kommer meget i vand, har tunge hængende ører, har snævre øregange eller som lider af en eller flere allergier.
Hunde der har øreproblemer og samtidig problemer med pelsen , bør altid mistænkes for en eller anden form for overfølsomheds reaktion.
Svaret på dit præcise spørgsmål er, at du skal effektivisere ørerens, børste pelsen grundigt ,hver eneste dag og evt. supplere med vask i mild shampoo. Og hvis du stadig føler, at det ikke bibringer varig og positiv effekt, er der grund til at lade hunden undersøge af en dyrlæge.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling