Min hunde har minimal afføring

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetMin hunde har minimal afføring
Bethina Gade spurgt 4 år siden

Hej,Jeg har 2 australske terrier (tæver) på henholdsvis 2 og 6 år. Jeg har i en periode kørt på Hills Prescription d/d med laks og ris. De spiser maden og er glade hunde. Men de har ikke så meget afføring – meget mindre end på tidligere forder. Betyder dette, at de bedre fordøjer foderet eller? Overvejer at skifte lidt med REMA’s foder, da de gerne snupper foderet fra min mors hund (en blanding af boxer/brun labrador), men er det en god idé. Min mindste på 2 år har allergi mod husstøv og malassezia og altenaria.

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Bethina Gade
Når du oplever, at dine hunde har mindre mængder afføring efter fodring med Hills Prescription d/d, end efter fodring med andre typer foder, skyldes det , at der stort set ingen kostfibre findes i d/d. Hvor der i mange fodertyper er mellem 8 og 13% kostfibre, så er der kun 1,3% i d/d, og det er bl.a. disse fibre der giver afføringen volumen. Samtidig er der et ret lavt protein indhold og en meget stor mængde letfordøjelig ris ( 51% ).
Excellentpet har ingen dokumentation for positive effekter i forbindelse med allergiske lidelser, men derfor kan du jo godt prøve foderet i en periode. Skulle der genopstå symptomer stammende fra de anførte allergier, ved du på forhånd , at du kan skifte tilbage til d/d.

Med venlig hilsen
Flemming Obling