pels

webdesign Staff spurgt 5 år siden

Goddag hos dyrlægen.
Vi har en Engelsk Springer Spaniel på ca. 5 år,han har fået excellent.pet gennem lang tid
jeg har et enkelt spørgsmål,er der noget vi kan give ham sideløbende med hans foder?
for at stoppe hans fældning.
Jeg ved godt at de fælder et par gange om året,men det her er temmelig meget.
Hunden er frisk og rask.

Med venlig hilsen
O.Hinze

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Ole Hinze
Det kan godt være, at mit svar i nogen grad vil skuffe dig, men sådan kan tilværelsen jo også være. Fældningen er , som du selv beskriver, et naturligt fænomen, men bare ikke nødvendigvis kun to gange om året. Forårs- og efterårs fældning kan ofte ses hos hunde, der lever (hele) deres liv underdørs, hvorimod “stuehundene” fælder hen over hele året. Når man er så priviligeret, at bo under tag ,med en rumtemperatur der sjældent når under 18-20 grader Celsius, oplever “pelsen” det som om det er sommer året rundt, og det giver anledning til konstant fældning.
Langpelsede hunde har en mere udtalt fældning end de korthårede, og det ses ihvertfald mere tydeligt i omgivelserne, i møblerne(?) og på tøjet.
Der findes desværre ikke nogen genvej til at undgå fældning, men daglig ( ja der stod faktisk daglig) børstning af pelsen vil minimere mængden af hår
udenfor hunden. Der findes mange forskellige velegnede børster og kamme , der kan bruges til “løsning” af problemet. På nettet kan man købe en såkaldt “Furminator” for mindre end 300 kr, og den er ganske effektiv.
Denne besvarelse er kun møntet hunde ,der er friske og raske som din. Ved sygdoms relateret fældning er situationen naturligvis en anden og kan kræve dyrlægekonsultation.

Med venlig hilsen
Flemming Obling