Tørkost

Søren Morns spurgt 1 år siden

Vi har en berner sennen på 2½ år der er forfærdelig kræsen, dvs til alm tørkost EXCELLENT PET. Vi fik ham da han var 8 mdr og familien vi overtog ham fra gav ham kun Excent Pet, og det er vi fortsat med. I starten spiste han maden med stor lyst, men efterhånden kikker han fornærmet på dagens festmiddag. Blander vi tørfoder med rester fra vores middagsmad ryger det hele ned med lynets hast – det er dog ikke hver dag han får det. Nu har jeg fundet en løsning som jeg vil høre om du kan godkende! Jeg koger kød (kylling, oksekød) i lang tid i vand, tilsætter lidt rapsolie og jævner det med majsmel. Så får han ganske lidt blandet i tørfoder, og nu spiser han med velbehag – hvad siger du til min meny?

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 1 år siden

Hej Søren
Lad mig indlede med en anekdote fra gastronomiens verden. I 1970erne drev den kendte kok og gastronom Roy Hurtigkarl en eksklusiv restaurant i Det Kongelige Haveselskabs bygninger i Frederiksberg Have. Der fandtes ikke noget menukort, for le Chef bestemte suverænt menuen, og skulle nogen driste sig til, at spørge om alternativer, blev de bedt om at finde et andet sted! Du er, i hvertfald i hundens opfattelse, le Chef, og kunne godt indtage samme holdning som salig Hurtigkarl: “Jeg ved bedst”. Men supplementet til dit lokale menukort er da selvfølgelig også anvendelig, da jeg bemærker de to ord : ” ganske lidt”. Brug supplementet som en slags “3.krydderi” eller sparsom topping. I bevarer begge to det gode humør og han holder sin vægt.
Med venlig hilsen
Flemming Obling