Ældre katte og nyrer

Lykke Winding spurgt 2 år siden

kære dyrlæge, der findes ikke kategori \\\”ældre katte og nyrer\\\”. Vi haf en 15 årig hunkat…kan du anbefale foder fra Excellent pet og i så fald hvilket? Mvh. Lykke winding

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Kære Lykke
Der er flere ting man skal være opmærksom på ,når man fodrer sin Gamle kat – og den betegnelse passer jo absolut på jeres hunkat. Fra naturens side ( evolutionen ) er katten “vandbesparende” og specielt ældre og gamle katte er tilbøjelige til at indtage “for lidt” væske.Hvis man er i tvivl om katten får sin daglige væskeration (altså drikker ca. 1,5- 2 dl ) , skal det tilføres på anden vis.Det kan man gøre ved, at anvende vådfoder, tørfoder med tilsat væske eller tørfoder blandet med vådfoder. Og såfremt jeres kat har normal nyrefunktion ,kan I sagtens anvende Excellentpet Tørfoder til Steriliserede katte eller Excellentpet Vådfoder, evt. i kombination. Derudover er det en god ide at følge kattens vægt, med ugentlig vejning. Den gamle kat har et mindre kalorieforbrug, på grund af nedsat aktivitet, og derfor vil de overflødige kalorier aflejres på sidebenene, katten bliver overvægtig. Som en af de få parametre man har kunnet knytte sammen med kattes livslængde, har overskud af kalorier en negativ indflydelse på livslængden. Det modsatte problem , som ses hos mange gamle katte, manglende interesse for foderet, er da heller ikke uden problemer, for når den gamle kat taber sig ,er det ofte den fedtfrie del ( muskulatur ) der indskrænkes og det kan give hjerte- og bevægelses problemer ( bl.a.).
Hvis jeres kat altså har normal nyrefunktion kunne valget godt være Excellentpet, men hvis der er helbredsmæssige udfordringer, skal I på basis af dyrlægens diagnose(r) anvende specialfoder, målrettet de fysiologiske udfordringer.
Med venlig hilsen
Flemming Obling