Tynd mave

Benny Pausgaard spurgt 3 år siden

Hej.
Vores dejlige dansk-svensk gårdhund/Jack Russel på 9 måneder har tit tynd mave. Ha har, i alle 9 måneder fået excellent pet hvalpefoder og det hat virket rigtig fint, men nu sker det tit at hanndøjer med tynd mave. Skal vi stoppe med at give ham hvalpefoder og i stedet give ham voksenfoder??.
med venlig hilsen
Lissi & Benny Pausgaard
silkeborg

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Lissi og Benny
En hund på 9 måneder er absolut klar til, at skifte fra hvalpefoder til voksenfoder, og såfremt det foregår jævnt over 5-7 dage, får tarmsystemet god tid til, at vænne sig til de nye råvarer. Eventuelt kan I introducere et tilskud af yoghurt som topdressing på tørfoderet. Det tilfører en vis mængde mælkesyrebakterier, som kan have nogen effekt på foderomsætningen i tarmsystemet. Dog skal man ikke glemme, at hunde ofte drikker vand af pytter og fuglebade,ligesom efterladte madvarer er eftertragtede ,og dermed indtages dårlige bakteriekulturer, som er uheldige for normal fordøjelse. Hos unghunde er det ligeledes væsentlig, at være opmærksom på mulige tarmparasitter, som spolorm og giardia, som er emner I skal tale med jeres dyrlæge om.
Foder- allergier og -intolerancer kan selvfølgelig også give anledning til løse hundemaver, men som I selv foreslår, så kan næste skridt sagtens være ,at skifte til voksenfoder, sørge for passende (små) mængder pr. fodring ( 2-3 x dgl.), undgå vandpytter og fordærvede madrester (og andre dyrs ekskrementer) i naturen. Fortsætter problemet er der måske behov for konsultation hos dyrlægen.
Med venlig hilsen
Flemming Obling