Universalt foder?

Susanne Richter spurgt 2 år siden

Hej
jeg har lige fået min lille labrador hvalp hjem i lørdags og der fulgte 1 kg hvalpefoder med fra ejeren, som er beregnet til hvalpe som vokser meget indenfor det første år, hvilket en labrador jo gør. Jeg har undersøgt meget vedrørende hvalpefoder ift racerne og er i tvivl om at give Excellents hvalpefoder til min hvalp, ift at den vokser meget det første år vs Excellent hvalpefoder som er beskrevet som værende universalt = til alle racer.
tør jeg anvende det universale foder? Jvad betyder det at foderet er universalt og derfor skulle dække alle racers behov?
jeg brugte Excellent foder til voksne til min tidligere labrador, som ikke er her mere, og det var jeg glad for, men tør jeg anvende hvalpefoderet til min hvalp?
Kan du hjælpe mig med disse spørgsmål?
På forhånd tak
Susanne

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Hej Susanne
Racespecifikt hundefoder er blevet rigtig moderne over de seneste 8-10 år, uden at nogen dog kan pege på videnskabelige artikler, der redegør de forskellige hunderacers individuelle behov, med undtagelse af gigantracerne. Det er snarere marketing end det er fagligt, og forskellene mellem de forskellige race specifikke foderblandinger er da også ganske minimale. De førende faglige organisationer, der vejleder foderproducenterne , FEDIAF i Europa og AAFCO og NRC i USA, har da heller ingen angivelser, der går på racespecifikke forskelle. Lidt sat på spidsen er behovet for racespecifikt foder, som at antage , at folk fra Norge har et andet ernæringsbehov end folk fra Danmark. Godt nok spiser vi Frikadeller, hvor de i Norge spiser Kjøttkaker, men det er jo bare forskellig betegnelse for det samme indhold – stort set.
Når Excellentpet skriver at hvalpefoderet er til ( stort set ) alle racer, er det fordi de tager udgangspunkt i anbefalingerne fra FEDIAF, AAFCO og NRC, og derfor kan du roligt anvende det til din nye Labrador.
Med venlig hilsen
Flemming Obling