Udflod far øjne

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Vi har netop købt en hvalp på 8 måneder. Det er en Bichon Bolognese også kalder bomuldshund.

Området lige under øjnene bliver mørkerød. Vi tror det skyldes udflåd fra øjnene. Selvom man ikke

kan se der kommer noget ud. Skal hunden have øjendråber. Nogen siger den vokser fra det.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej John
Tillyke med jeres nye unghund, som en hund på 8 måneder nok bør kaldes.
Jeg har i forbindelse med et tidligere spørgsmål ,om tåreflåd og misfarvning af pelsen under øjenene, beskrevet mulige årsager til problemet, se evt. dette.
Men i relation til din Bichon Bolognese, vil jeg indlede med, at komplimentere dig for din korrekte diagnostik: at det skyldes tåreflådet og derefter nævne lidelsens navn ( på engelsk): ” Tear Staining Syndrome”. På dansk kalder man det ofte for Halvbriller på grund af tåremisfarvning. Når man kalder det for et syndrom, dækker det over at lidelsen har de samme symptomer, men forskellige årsager hos forskellige hunde. Og syndromet er relativt udbredt hos små hunderacer.
Tåreflåd opstår når produktionen af tårevæske overstiger tåreafløbets kapacitet, hvorefter overskuddet løber over øjenlågskanten og ned ad snuden. Øget tåreproduktion kan ses ved irritative tilstande i øjet (infektion, allergi, hår, støv,kulde, træk, diverse øjenlågsdefekter etc.) Nedsat kapacitet i afløbet skyldes defekter i tårepunkterne ( afløbsåbningerne) og tårekanalerne.
Der er således en række mulige årsager, som du måske bør få undersøgt, for at afgøre om der findes en mulig permanent løsning på problemet.
Mange hunderacer har tåreflåd og halvbriller uden at det ses så tydeligt som hos en Bichon. Farveændringen i pelsen er nemlig markant mere fremtrædende hos hvide hunderacer end hos mørk pigmenterede. Farveændringen skyldes formentlig effekten af nogle enzymer i tårevæsken og har ikke umiddelbart noget at gøre med den svampeinfektion, der kan opstå i den konstant fugtige hud under den misfarvede pels. For at undgå svampeinfektionen er daglig soignering meget tilrådelig.
Om din hund skal have øjendråber, afhænger helt af hvad din dyrlæge finder af mulig forklaring på tilstanden, hos lige præcis din nye præmiehund.

Med venlig hilsen
Flemming Obling