Golden Retriever på 9 uger

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetGolden Retriever på 9 uger
Peter Gadmar spurgt 3 år siden

Kære Flemming,

Vi er førstegangshundeejere til en lille han Golden Retriever, Eddie som er knap 9 uger.

Efter at have læst om Excellent Pets hundemad har vi valgt at skifte til produktet (hvalpefoder) og mixer pt 50/50 med det produkt han fik hos opdrætteren (vi kender ikke mærke).

Vi har et par spørgsmål.:

1) Eddie har afføring 8-10 om dagen – er det normalt?
2) Eddies afføring skifter konsistens frs “normalt” til både “tyndt/flydenden/slimet” er det normalt – han holder meget af nappe græs, jord?
3) Vi er i tvivl om hvorvidt vi skal give han mad 3 eller 4 om dagen? Da vi prøvede med 3 gange af 100 gram spiste han langt fra op – han spiser typisk 60-70 gram

Vi ser frem til at høre fra dig.

Helle, Peter & Eddie

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Kære Helle,Peter og Eddie
Ved at starte med besvarelse af jeres 3.spørgsmål, får vi umiddelbart foræret svaret på spørgsmål 1. Da I ikke skriver hvor meget Eddie vejer, antager jeg ,at det kunne være 6-7 kg, og med den vægt vil hvalpen have et dagligt kaloriebehov på ca. 700 kcal. Med et kalorieindhold, i Excellentpets hvalpefoder, på 392 kcal pr. 100 gram tørfoder, betyder det, at den daglige fodermængde udgør ca. 220 gram fordelt på 4 fodringer. Det svarer til 55 gram pr. fodring. I forhold til den mængde I har tilbudt Eddie ,er der altså plads til en reduktion på tæt ved 30%, og når der kommer mindre ind, skal der også mindre ud! Hvis I samtidig forøger antal fodringer, så der pr. fodring skal optages mindre, bliver fordøjelsen ogå bedre, og restprodukterne færre. Sædvanligvis vil en hundehvalp have afførringer 4-5 gange dagligt, med fast og samlet konsistens, uden slim.
Hundehvalpe der har hyppige afførringer, som er af varierende konsistens, har med nogen sikkerhed spolorm, og det er ganske sædvanligt, at den ormebehandling hvalpen har fået i 3., 5. og 7. leveuge ( hos avleren) følges op med fornyet ormekur hos køberne i uge 9, 11 og 13. Da medicinen mod spolorm er receptpligtig , skal I kontakte jeres fremtidige dyrlæge for at få en recept.
Hvalpe er (og skal være) nysgerrige og oplever en del af den nye verden ved at tage den i munden, smage på den og æde den! Det er ganske naturligt, men bør dels ikke tage overhånd og dels skal hvalpen opmuntres til, at undlade adfærden, og i stedet lege med klude, bolde eller hvad der nu er anskaffet af merchandise. Vær opmærksom på, at indtagelse af både egne og andre dyrs efterladenskaber følger det samme mønster. Det er normalt, men ikke ønskeligt i længden, så korrektion med passende og rettidig omhu lønner sig.
Med venlig hilsen
Flemming Obling