Hvilket foder

webdesign Staff spurgt 5 år siden

Vi får snart en ny hvalp (golden retriver)på 8 uger.
Stedet vi får den fra fodrer med “Four Friends” men det er voksen foder hvalpen får.
Dette mener opdrætteren er bedst og de er medlem af dansk kennelklub, derfor er vi kommet i tvivl omkring hvad vi skal fodre med. Hvalpe foder eller fortsætte med voksen fodret..?

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Klaus Jacobsen
Det er et interessant spørgsmål du rejser, om det er ligegyldigt ,om man bruger hvalpefoder eller voksenfoder til en 8 uger gammel hundehvalp?
Det korte svar kunne godt være: Ja, men det kræver så en mere uddybende forklaring.
Hundefoder, om det er hvalpefoder eller voksenfoder, består af de samme grundelementer: protein, fedt, kulhydrater, mineraler, fibre og vand, blot i forskellig indbyrdes forhold. Typisk vil et hvalpefoder indeholde mere protein og fedt end et voksenfoder, og dermed flere kalorier pr. kg tørfoder. Da det groft sagt er kaloriemængden der afgør foderindtaget, vil hvalpen kunne nøjes med en mindre portion af det skræddersyede hvalpefoder, end af et voksenfoder. Det kan være relevant for at fremme en harmonisk udvikling af mavetarmsystemet, at der kommer et mindre volumen pr. fodring. Omvendt er det kendt, at mange hunde ikke har problemer med, at optage få større portioner eller indtage flere mindre portioner af voksenfoderet, og udvikler stadig et harmonisk mavetarmsystem.
Hvis du vælger, at fortsætte med voksenfoderet, skal du være opmærksom på om hvalpen har en god, fast og stabil afføring, følger en passende vægtkurve og ikke kaster op efter foderoptagelsen. Du skal evt. fodre 4-5 gange i døgnet og sørge for konstant adgang til frisk vand.
Vær opmærksom på, at mange avlere kræver, at hvalpen fodres med det af dem anbefalede foder, for at opretholde garantier vedrørende hundens sundhed.

Med venlig hilsen
Flemming Obling