Kræsen?

webdesign Staff spurgt 5 år siden

Jeg vil høre om hunde kan være stædige kræsen. Alternativt om noget foder siger spar to og er det på velsmagende og sund så hunden får sine behov dækket. Vil sige det er en tilkommet hund vi ikke helt kender baggrund af. Vi varierer og laver det til Grød eller kommer dåsemad i, eller lidt A38. Så jo hver dag glider de 250 gram ned men det grænser til lidt kamp. Har lige købt excellent PET premium hvalpefoder (han er lige et år) og han fik en håndfuld og tog 2 piller. Tja. Nogen gode råd???

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Dorte Lumbye Andersen
Hunde kan trænes til at kunne næsten alt: Komme når man kalder, sidde på kommando, dække, gå fri ved fod, hente og aflevere genstande, og så videre. Men alt sammen kræver det træning og konsekvens i opfølgningen af den udførte præstation. Anderledes er det ikke med indtagelse af foder. Hvis man konsekvent og vedholdende “kun” serverer den type foder man nu har bestemt sig for, lærer hunden , at sådan er tilværelsen for en “stakkels” hund i det pågældende hjem. Du skriver, at I ikke har haft hunden fra hvalp, og der kunne problemet jo godt være opstået.
Med mindre hunden er afmagret, synes jeg du forsøgsvis skal glemme alt om at variere kosten af hensyn til hunden, men i stedet servere den tørkost du har valgt, 2 gange om dagen. Den mængde der ikke er spist efter 15-20 min, fjerner du igen, og så er der først servering igen ved næste ordinære måltid. Godbidder afskaffes og bekymringer om ernæringstilstand og overlevelse lægges på hylden for en stund. Der kan godt gå nogle dage før budskabet er gået rent ind, men sådan kan det også være når man træner lydighed eller andet.

Med venlig hilsen
Flemming Obling