Krystaller

webdesign Staff spurgt 5 år siden

hej.. min kat på knap 7 år fik sidste år konstateret krystaller i urinen. Fik at vide at han skal ha speciel kost fra nu af og til han dør? Har før givet ham jeres produkt og lige købt til ham igen, han kommer ikke mere ud, og for masser af vand til og med direkte fra vandhane flere gange dg. Så kan jeg give ham jeres igen eller måske blande det sammen med noget af det andet? På forhånd tak Nanna sødergren

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Nanna Sødergren

Excellentpet Kornfri tørfoder til Steriliserede katte er ikke tænkt som en sygdomsbehandlende diæt, men som et foder, der tilsigter , at forbygge problemer i kattenes urinveje. Om din kat skal i behandling eller være på en forebyggende diæt, må du afklare med din dyrlæge. ( f.eks. med undersøgelse af urinens aktuelle indhold af krystaller og surhedsgrad).
Men nu er det ikke sådan , at det ikke kun er foderets sammensætning ,der har betydning for udvikling af blæreinfektioner og blæresten hos katte. Den aller største enkelt faktor er kattens vægt! Overvægtige katte har problemer med at tømme blæren og det kan disponere for udvikling af blærebetændelse. Så sørg for, at holde katten slank og sørg for, at den indtager rigelig med vand. Ved større væske indtag fortyndes de “problematiske” elementer i urinen og vanskeliggør krystaldannelsen. Fysisk aktivitet har, udover sædvanlige positive effekter, også en gunstig effekt på urinvejenes sundhed.
Du kan sagtens blande Excellentpet med anden krystalforbyggende foder.
Husk: Vægt-Vand og Bevægelse, betyder lige så meget som foderet.

Med venlig hilsen
Flemming Obling