Mængde af tørkost

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Vores hund er en stor voksen ruhåret gravhund på ca 14 kg. 9 år gammel.
Den ser ikke overvægtig ud, men jeg ville alligevel gerne have ham 1 kg ned i vægt.
I flg. anvisningen på pakken med tørkost, skal han have mere, end han får for tiden, og det har han det udmærket med.
Mit spørgsmål er nu om jeg kan reducere yderligere, uden at han kommer til at mangle “et eller andet”. Altså for at tabe sig 1 kg!

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Steen Nielsen
Umiddelbart lyder det fornuftigt at reducere din hunds vægt. Gravhunde har, med al deres styrke iøvrigt, en disposition for svage rygge. Derfor er det altid en god ide, at holde gravhunde meget slanke.
Du kan uden problemer give mindre end det der står angivet på posen, da det kun skal opfattes som vejledende.
En god måde at reducere foder og vægt, er at planlægge et forløb, der kan strække sig over flere måneder. Du tager udgangs i hundens aktuelle vægt og aktuelle fodermængde, som du reducerer med 10%. Efter 4 uger vejer du hunden igen. Hvis ikke den har tabt sig, reducerer du igen fodermængden med 10% og vejer 4 uger senere. Og så fremdeles indtil vægten begynder at falde. Når det punkt er nået ,holder du fast i den aktuelle fodermængde og fortsætter med den, samtidig med kontrolvejninger hver 4. uge.
Når din hunden har den ønskede vægt, har I nået et punkt hvor der er balance i tildeling og forbrug, og fodermængden kan øges en anelse.
Det kan være, at du oplever det samme som mange andre hundeejere der sætter hunden på slankekur: Det gik da meget nemt med det første kilogram, hvorfor så ikke prøve med et eller to mere. Som mere end antydet ovenfor er det rygterapi for en gravhund at være slank, og specielt når man nærmer sig seniorstadiet.

Med venlig hilsen
Flemming Obling