Min hunds pels

Kimmie Jean Schmidt spurgt 3 år siden

Hej Flemming
jeg har en super dejlig blanding af Collie og Australsk Hyrdehund. Vi har brugt Exellent PET i lang tid og han elsker fuldfoderet med Kylling og Fisk.
mit problem med ham er at han enormt nemt får tør hud nede ved roden af hans pels. Han fælder enormt meget og har rigtig meget underuld, men jeg plejer at børste ham næsten hver dag for at følge med.
Jeg plejer at give ham ekstra fiskeolie i hans mad, men jeg synes ikke rigtig det hjælper på hans hud. Han virker enormt generet af det og klør sig ret tit. Men der er ikke nogen lopper eller noget.
ville der være noget hundeshampoo, hundeprodukter eller andet olie der måske ville kunne hjælpe ham tror du?
tager imod alle råd, vil bare så gerne hjælpe ham så hans hud og pels ikke er så tør.
mvh Kimmie Jean Schmidt

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Kimmie
Allerede i den første sætning af dit spørgsmål, rammer du lige ned i det centrale problem med din hund. En blanding af to racer med tæt og kraftig pels, herunder ofte overdådige mængder underuld, kræver konstant og massiv indsats for, at holde pelsen åben og luftig. Børstning, måske et par gange om dagen, indtil der notorisk ikke slipper mere pels, kan være nødvendig for, at opretholde normal hud- og pelsfunktion. Såfremt huden ikke kan “ånde” frit / får tilstrækkelig frisk luft, opstår der et uheldigt mikroklima på hudens overflade, ofte med let svampeinfektion og skældannelse til følge. Løsningen ( og det lyder nemt, men…) er grundig daglig børstning, eventuelt kombineret med vask i balsamholdig shampoo. I svære tilfælde kan det være nødvendigt , at anvende desinficerende eller svampedræbende shampoo.Din dyrlæge vil kunne vejlede om valg af præparat. Og husk , at gunstig effekt af vask, forudsætter en gennembørstet pels.
Såfremt problemet fortsætter efter grundig og effektiv pelspleje ( = ingen/minimal fældning ) og anvendelse af passende shampoo, må anbefalingen være, at skifte til et foder, der måske passer bedre til din hund.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling