Spørgsmål til det faktum at der ikke er taurin i kornfri foder. Hvad betyder det? Har læst at hvis man selv tilsætter det må der ikke være ærter i fodret, for så mister det sin virkning. Vh. Kirsten Katrine Sigurth

Dyrlægens BrevkasseKategori: Hjerte og kredsløbSpørgsmål til det faktum at der ikke er taurin i kornfri foder. Hvad betyder det? Har læst at hvis man selv tilsætter det må der ikke være ærter i fodret, for så mister det sin virkning. Vh. Kirsten Katrine Sigurth
Anonym Staff spurgt 5 år siden
1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Kirsten Sigurth
Taurin er en aminosyre, som katte skal have tilført i foderet og som hunde selv kan syntetisere i kroppen ( og har normalt ikke behov for supplement).
Taurin forekommer væsentligt i animalske produkter, og i mindre omfang i vegetabilske . Derfor kan man ikke sige , at et kornfrit produkt er uden taurin indhold. Det afhænger fuldstændig af hvor meget kød og fisk der er i det aktuelle foder. I alle kommercielle foder produkter til katte er der tilsat taurin. I Excellentpet Kornfri til Steriliserede Katte tilsættes, f.eks. 1000 mg taurin pr. kg. foder tørstof, og indeholder dermed langt mere end internationale anbefalinger, idet der jo også er et betragteligt bidrag fra de animalske proteinkilder i foderet.
Optagelsen og omsætningen af taurin er påvirket af mange forskellige faktorer. Det er en kendt sag, at bl.a. store mængder ris, risklid og sojaprotein, kan reducere taurinmængden i blodet hos både hunde og katte. At ærter skulle have denne effekt, har jeg dog ikke set dokumentation for, men hvis du har kendskab til videnskabelige undersøgelser om dette emne, hører jeg gerne om det.

Med venlig hilsen
Flemming Obling