Senior foder

Anonym Staff spurgt 6 år siden

hej
min blandingshund Golden retriever schæfer er 6,5 år og har lige været ved dyrelæge. Han er i fin form og holder den slanke linie. Hun sagde dog at vi skulle begynde at give ham senior foder stille og roligt
han får excellent 9 kg nu
Hvad skal jeg gå over til? Har i senior foder? Kan excellent bruges som senior kost ??
hilsen Connie

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Connie.
Som jeg tidligere har skrevet, er det ikke absolut nødvendigt ,at skifte til seniorfoder fordi hunden passerer 7 år. Det sædvanlige voksenfoder kan udmærket anvendes også til den aldrende hund, blot man er opmærksom på hundens vægt udvikling. Det der kendertegner den aldrende og ældre hund, er ændret og nedsat aktivitets niveau, og dermed et mindre behov for kalorier. Det kan man tilgodese ved, at skifte til et seniorfoder, hvor øget fiberindhold og mindre fedt, sørger for færre kalorier, og dermed kan hunden fortsat indtage samme mængde som tidligere. Ønsker man, at fortsætte med det sædvanlige voksenfoder , skal der blot reduceres i mængden og man skal holde øje med vægtudviklingen. Ernæringsmæssigt er der ingen forskel på de to strategier.
Dags dato leverer Excellentpet ikke seniorfoder til hunde, men Rema1000 vil i løbet af det kommende forår have Excellentpet Senior foder til hunde på hylderne.

Med venlig hilsen
Flemming Obling