Tandløs kat og tørkost/kost

Dyrlægens BrevkasseKategori: Tænder og mundhuleTandløs kat og tørkost/kost
Anonym Staff spurgt 8 år siden

Min kat, har fået fjernet tænderne, da han havde en tandsygdom, som rådnede hans tænder fra roden af, og min dyrlæge anbefalede at fjerne de sidste han havde frem for en ny operation senere. Han er 16 år og tidligere internat kat, så han bliver forkælet noget, men min spørgsmål går på: Hvordan får jeg ham til at spise sin tørkost. Og kan han nøjes med en dåse tun ca hver 2-3 dag + 1 brev vådkost alle dage. Han nøjes med at slikke sovsen uden at spise de opblødte dimser i vådkosten. Har prøvet med dåsemad, det slikker han også bare på. Hans pels er fin, og han sulter ikke. Pt suplerer jeg med leverpostej, kylling, og hvad jeg nu ellers spiser selv, men han rører ikke sin tørkost.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Simon
Du spørger om hvordan du får din 16 årige, noget forkælede kat til at spise tørfoder, efter at de tilbageværende tænder er blevet trukket ud.
Det er en problemstilling af et vist omfang. Normalt er det ikke noget større problem for “tandløse” katte at indtage tørfoder, men det forudsætter, at de også har gjort det før tand udtrækningen. Hvis man i forbindelse med en så indgribende behandling, samtidig forsøger at introducere et nyt foder/fodertype, er det op ad bakke, for ikke at sige umuligt. Katten er, som man siger, sin egen, og selv unge katte kan være vanskelige at overtale til, at spise et nyt foder. Når katten så bliver gammel, bliver foderskift mere besværlige; måske endda umulige.
Dåsetun er , som supplement, en fin ting,men som eneste ernæringskilde ikke hensigtsmæssig.
Jeg vil foreslå at du taler med din dyrlæge om mulige udgaver af dåsemad til en gammel kat. Dåse maden kan evt. moses ud med lidt tun og derefter opvarmes en anelse, så duftstofferne frigives bedre. Det er væsentlig at foderet fremtræder homogent, så din kat ikke kan sortere noget fra. Langt de fleste katte bliver stimuleret til at spise når den liflige duft fanger næsen. Ligesom hos os mennesker!

Med venlig hilsen
Flemming Obling