Tørre trædepuder

Anonym Staff spurgt 5 år siden

Hej Flemming Obling

Vores labrador på 14 måneder har tørre trædepuder. Dyrlægen siger, han slider dem meget. Hun spurgte til hvilket foder han fik, og jeg svarede “excellent pet” foder. Hun mente, jeg skulle skifte til et dyrere produkt, med mere olie i. Hvad tænker du?

Med venlig hilsen
Charlotte

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Charlotte Morthorst
Jeg tænker, at mange helbredsproblemer kan være knyttet til dårlig fodring, men så opstår symptomerne formentlig ikke kun på poternes “døde” slidflade. Og slidflade er vel i dette tilfælde det centrale ord. En fjollet og glad Labrador, der (endnu) ikke har frekventeret balletskolen, bevæger sig “brutalt” og ofte irregulært, med kraftig underlags kontakt, måske endda på fliser, grus eller asfalt. Dertil kan tilføjes , at grus, skærver eller sand i tillæg kan virke temmelig udtørrende på poterne, og nu kommer der så måske en periode med salt/grus på veje og stier, hvilket ikke gør forholdene bedre. Potevoks bør derfor stå på din indkøbsseddel ,næste gang du skal på indkøb.
Da det er din dyrlæge, der har undersøgt hundens poter, skal du selvfølgelig lytte til hendes udsagn, og man kan altid vende tilbage til Excellentpet, når økonomien strammer til.

Med venlig hilsen
Flemming Obling